Menu
Gildia Pióra na Patronite

podłamany duch ...

pociągiem dziś jechałem
nad wierszem myślałem
słowa tak dziwnie się układały
aż w to co poniżej się poskładały:

w tym oto grobie
zrzucono szczątki pewnej osoby
szczątki czyjegoś syna, ojca, męża, brata
szczątki czyjegoś przyjaciela, kolegi
szczątki czyjejś miłości, przyjaźni
szczątki czyjejś zawiści, nienawiści
szczątki kiedyś owe
tworzyły tę pewną osobę
na imię Piotr jej było
dobrze, że jego życie się już skończyło

12 655 wyświetleń
142 teksty
36 obserwujących
  • Kasik

    17 July 2013, 23:29

    Podróże potrafią być bardzo twórcze ;) więc cóż za czarny humor, uśmiechnąć się trzeba ;)

  • agniecha1383

    17 July 2013, 21:53

    rozumiem:)

  • Zeatix Lens

    17 July 2013, 21:51

    cóż po prostu okres czarnego humoru mnie dopadł i tak się poskładało

  • agniecha1383

    17 July 2013, 21:49

    dlaczego dobrze?:)