Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z niemojości

Pocałuj mnie czasem
ot tak
bez powodu
z rana
wieczorem
w kuchni przy obiedzie
gdy siedzę i milczę
gdy śpię nawet
kiedy Ci smutno, wesoło
gdy mnie pragniesz na zabój
i gdy jesteś słaby
bo słońce na niebie
bo deszcz zaczął padać
bo nie wiesz, co powiedzieć
byle kiedy
po prostu
z serca
dla zabicia czasu
gdy nudny film w TV
bo rozlane mleko
bo telefon dzwoni...
i nie wiesz od kogo
gdy smutek w Twym sercu
gdy dzika radość
w tańcu
przy piwie
w drzwiach "przelotem"
gdy ktoś Cię wkurzy
i gdy rozśmieszy
bo cisza i pustka
bo zbyt wiele ludzi
w czółko, policzek
usta, ucho, rękę
gdzie chcesz
i jak chcesz
bylebym tylko
nie zmieniła się...
w powietrze
(jutrzejszego ranka).

23.12.1999r.

146 995 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • honey_007

    8 June 2011, 15:59

    tych właśnie "ot tak bez powodu" pocałunków - brakuje nam najbardziej...

  • Gestuge

    2 January 2011, 21:17

    bardzo ładne ... i prawdziwe...

    Pozrdawiam... :)

  • Mooooonix_

    8 June 2010, 14:51

    bombaa ! :D w pozytywnym słowa znaczeniu ;p

  • ReckonerOfTime

    31 May 2010, 11:06

    Nie ma za co:)

  • 31 May 2010, 10:55

    Wybaczam... W końcu siostrę mam tylko jedną :) :D

    Dzięki Krzyś za komentarz :)

  • ReckonerOfTime

    30 May 2010, 23:29

    Pocałuj mnie czasem...

    Niby tak niewiele sie zrobi, a tak wiele można osiągnąć...

  • sand

    30 May 2010, 23:10

    Że ja to ominęłam?!
    bez endu wybacz siostra ;D

  • milenka20068

    29 January 2010, 00:42

    Piękne.

  • Omena

    5 November 2009, 21:51

    Piękne!

  • kalina86

    3 August 2009, 00:32

    Podoba mi się...może dlatego, że gdzieś w swoich zbiorach mam coś podobnego. Jakby napisać to tak Jedno pod drugim, jak jest to napisane u Pani, to wiersz byłby bardzo podobny. Jak go gdzieś znajdę to wrzucę.
    Pozdrawiam.