Menu
Gildia Pióra na Patronite

głuchy telefon

Pobawimy się w głuchy telefon?
Uczuć...
Ja ci szepnę coś
Ty mi odpowiesz jakoś

Niedosłyszane
Albo zasłyszane
Słowa roztrzepane
Z niczym nie związane

Pojęć wielkich
Uczuć wszelkich
Pragnień maleńkich
Co powiedziałaś ?

Nie dowierzałem
Ale usłyszałem
Słowa te do duszy zabrałem
Prawie płakałem

Bo ja Ciebie...
No wyduś to z siebie
Niech będzie jak w niebie
Bo dusza w potrzebie

Wyznania tego wielkiego
Bardzo ukochanego
ledwo słyszalnego
Nieskazitelnego

Bo ja Ciebie...
Kocham i pragnę
Jesteś jedyny
Znakomity
Jesteś wspaniały
I poukładany

Kiedy rok minął
Słowa Twe szept zawinął
A kiedy spytałem głośno

Nic nie mówiłam
I prawdę ukryłam
Że się pomyliłam

Morał z tego taki
Że słowa to dwojaki
Najpierw je pojmujesz
A później się przejmujesz
Słowa uczuć ciszą płyną
I w nicość się rozpłyną

99 857 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • misiek45

    23 July 2012, 11:01

    Może nie warto bawic się w głuchy telefon tylko o prostu zadzwonic z komórki?-pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia

  • taktojax

    23 July 2012, 02:12

    Sobie nie - ale komuś i dla tego warto żyć i kochać

  • Mystiqe

    23 July 2012, 02:06

    Szkoda że sami sobie nie możemy podarować miłości, ale wiersz piękny :)