Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczaruj mnie słowem...

...

Oczaruj mnie słowem

zanim ust przyjdzie nieśmiałe milczenie...

tak delikatnie nade mną rozłóż jak róże

świtu cienie...

i tak pół głosem pół sercem

szeptaj mi...

klasykę myśli

mów delikatnie

niech świat przystanie

niech się zastanowi

niech się zamyśli...

idź do mnie boso

po nagim sercu

drzwi są otwarte

jak księgi wersy...

idź do mnie ciszą...

subtelnie milczenia

zostaw na duszy

najpiękniejsze słów Twoich dla mnie wspomnienia...

przyjdź do mnie ubogi...

tylko z czystym sercem

przyjdź...

nic nie miej tylko myśli

przyjdź do mnie szeptem...

Anita Steciuk

15 403 wyświetlenia
173 teksty
6 obserwujących
  • Naja

    14 August 2020, 19:42

    Dziękuję... :-) Jestem oczarowana słowem.

  • Naja

    14 August 2020, 18:36

    Piękny wiersz... Kojarzy mi się z oczarowaniem, nie z zabawą.

    Zmieniłabym w nim początek - oczaruj albo urzeknij słowem.
    Proszę w tej kwestii o wybaczenie. Z całym szacunkiem dla Autorki, występuję wyłącznie w roli czytelniczki :-)