Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przechadza się niż

Po szybie ścieka noc
deszczem prześwietlonym blaskiem
pomarańczowej latarni

Wiatr bluźni w konarach brzóz
elastycznych
wyczesanych z pragnień

Puste nocne ulice
a w nich światła pływają
deszcz wytwarza gęsią skórkę
idzie złomiarz
z odludnej zmiany

Na dachu walą blachy
pięściami o papę
brunatne liście powymiatane

niż

127 931 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 30 November 2015, 22:32

    Dobrym wiersz, bardzo mi się podoba.

  • onejka

    30 November 2015, 09:37

    "po szybie ścieka noc"
    "wiatr bluźni w konarach brzóz"

    świetne porównania, ech gdybym ja tak widziała..

  • 30 November 2015, 06:54

    Tytuł zabójczy , dobrze że nie brał dopalaczy zamieniłby się w depresję poniżej poziomu
    spokojnego poranka