Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z gór

Po szczytach Orlej z sznurem doświadczeń,
w drodze na szczyty upada się nagle.
Stoczyć się można ze szczytu góry,
na tyłek, dłonie, czasem pazury...

Otworzyć oczy, popatrzeć w słońce,
łapać promyki póki gorące..
Tu Zmarła Turnia, rosną Granaty
odetchnąć z ulgą patrząc na tatry....

... zamknąć swe oczy w wieczności błogim śnie ...zdobywać szczyty.
*** *** ***
MP

4375 wyświetleń
75 tekstów
2 obserwujących
  • 26 January 2016, 21:27

    Bardzo fajna :) ale tu nie chodzi o strach o niebezpieczeństwo, lęk wysokości..... :) choć ilu ludzi tyle interpretacji. Dzięki Bronko dobrze wiedzieć że są tu miłośnicy gór

  • Sexoh't

    26 January 2016, 20:09

    gory to fajna sprawa, na szczycie zawsze mnie oblatuje strach