Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Było

Po śmierci Andrzeja
posprzątano dom

Wyrzucono do śmietnika
wszystkie jego marzenia
radość
sny

Mieszkanie jest sterylne
nawet pleśni w kącie
nie ma

Wprowadzi się tutaj
z Ukrainy rodzina

Ktoś jeszcze w reklamówce z Lidla
wyniósł jego serce
drapiące paznokciami
w foliowej udręce...

127 931 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • one drop for all

    19 May 2022, 19:47

    Twoja poezja Twoim podpisem
    Nikt nie pisze jak Ty

    Zazwyczaj nie czytam wierszy, Twoje czytam
    Dziekuje :)

    od Eneida, Uzjel, AShER