Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

przystanek

po odejściu zostać
obok życia
choćby za ścianą chwil
o grubości fotografii

na zamglonej szybie
widnieje kontur czekających

niczym plaster przeciętnej duszy
spokojna tafla wody
w kamieniu

tymczasowym

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • prohibitum amor

    27 October 2022, 21:38

    nie dziś '
    w konturach oczekiwań
    obok...
    w chwilach fotografii
    tam czas
    spójrz - zaufaj
    plaster ocieplenia za ściany...

    pozdrawiam Autora :)

    od Grafit, zorro4, Kasandra48