Menu
Gildia Pióra na Patronite

po obu stronach lustra

Po obu stronach lustra
dwie natury
ta skrywana
i ta na pokaz
po jednej stronie
dziewczyna
smutna
zalana łzami
cierpienie to coś
co widać na jej twarzy
w jej oczach
nie ma już nadziei
uderza pięścią w szkło
chce móc wykrzyczeć swój ból
zimne lustro wymierza jej policzek
skulona osuwa się w kąt
w cień by nie dojrzał jej nikt
po drugiej stronie
szydzący śmiech
znów wygrała
dziewczyna z uśmiechem
lubiana
w centrum uwagi
z spojrzeniem wyzywającym
lecz oczami bez nadziei
odchodzi
a po policzku spływa jedna łza
ociera ją szybko
by dziewczyna po drugiej stronie
jej nie dostrzegła
by nie wykorzystała chwili jej słabości
kolejny dzień walki
kolejny dzień gry

1685 wyświetleń
14 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!