Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

serca wiatr

po nocy strudzony
sam przeganiam
wiatr w tańcu

szukając gwiazd
błękitem otulony
chylę pokornie czoła
przed wielkością Boga

zapomniany marny robak
Kłaniam się w blasku
księżyca
sypiąc ręką toń gwiazd

w obłokach pieśni tonę
prosząc o ostatnie resztki
mądrości tuląc sercem
okruchy księgi
zapisane Twoje słowa

http://www.youtube.com/watch?v=BMVEnbJQvp4

52 498 wyświetleń
642 teksty
48 obserwujących
  • Sol 8

    6 September 2020, 06:17

    Dziękuję Kati 😘🤗

  • kati75

    5 September 2020, 19:33

    Ładny wiersz🌻

  • Sol 8

    5 September 2020, 18:26

    miło mi :) pozdrawiam ciepło :)