Menu
Gildia Pióra na Patronite

życie wietrzne

po konsultacjach z sercem
bez konsultacji z rozumem
zamknięta na otwarty grób
słyszę jak gwiżdże wiatr
z podziwu
gdy udaje mi się zdążyć
na pospieszny wiersz
zajmuję miejsce
w pustym przedziale czasu
wypełnia mnie przestrzeń
ta sama którą wczoraj karmiłam

zegar stanął na peronie

dalej idę sama

29 144 wyświetlenia
523 teksty
42 obserwujących
  • onejka

    10 May 2017, 14:05

    Dedykuję Ci wiersz Macieja Wierszyckiego jako komentarz :

    " Spotkać się
    W odpowiednim
    Czasie
    Jest o całe życie
    Trudniej,
    Niż spotkać się
    W odpowiednim
    Miejscu.
    Za późno
    Boli bardziej,
    Niż za daleko. "

    Niebywały wiersz, Nicola .

  • 10 May 2017, 13:06

    Zgadzam się z przedmówcą
    Pozdrawiam ;)