Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bliźniaczo podobna diagnoza

Po dwudziestu siedmioletniej
nieprzespanej nocy
podczas gdy staruszek czas
cierpliwie przystaje
a w jego zwierciadle
przegląda się przyjaciółka
-wieczność
piszę co następuje

Nie ilość kart wypisowych
nawykowo podbijanych
bywa w cenie -bynajmniej
lecz ich jakość
a ten który obie te opcje
do jednego worka
etyki zawodowej
usiłuje włożyć
zachowuje się tak
jakby na gwałty małżeńskie
zalegalizowane wakaty
za darmo rozdawał

Bowiem to co było przed tym
z reguły staje się tym samym
co następuje po nim
choćby tylko w ściągawce
na zapleczu byle jakiej
konkurencji

7630 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!