Menu
Gildia Pióra na Patronite

Po drugiej stronie lustra

Po drugiej stronie lustra

Smutna Alicja niechętnie
rozkłada nogi,
by zarobić na czynsz, kawę i chleb

Biały Królik zatraca czas
W upojeniu alkoholowym,
w którym tkwi nieświadomie od tygodni

Czerwona królowa
każdego dnia
morduje z zimną krwią
za pomocą niedomówień i plotek
sąsiadów swojej kamienicy

Kot z Cheshire bezkarnie
i z premedytacją
uwodzi
niewinne niewiasty
z pobliskiej dzielnicy

a Kapelusznik pogrążony w depresji
siedząc niemrawo na kozetce
połyka nieustannie niczym cukierki
psychotropy szczęścia

8845 wyświetleń
147 tekstów
5 obserwujących
  • 12 January 2018, 12:17

    Dziekuję za wszystkie słowa :-)

  • kati75

    12 January 2018, 11:21

    Karola normalnie poszalałaś świetny mocny wiersz!!!uściski

  • onejka

    12 January 2018, 08:55

    To uczta dla ducha przeczytać więcej niż o miłości. Bardzo, bardzo dobry Wiersz :)

  • Adnachiel

    11 January 2018, 07:55

    Bardzo fajny wiersz popełniłaś.
    Pozdrawiam :)

  • 10 January 2018, 16:15

    Niesamowite, paszcza mi się nie domyka. :)
    Do wyróżnienia!
    Pozdrawiam. :))

  • fyrfle

    10 January 2018, 14:17

    Taki pomadki nam serwujesz z człowieka, Boga i zbitego psa, ale gdybym był złośliwy, to napisałbym, że każdy kowalem swojego Anioła Stróza, a wszystko jest poezja. Pozdrawiam.

  • giulietka

    10 January 2018, 13:23

    Sceny jak z Bułhakowa.
    Bardzo dobry tekst, wyróżnia się!