Menu
Gildia Pióra na Patronite

po deszczu

po deszczu
zawsze wychodzi słońce
mawiają…
historie różne płyną
wraz z wezbraną wodą
przenikają się…

przypłyń choćby na tratwie
póki stany wysokie
nie czekaj by suchą stopą
dotknąć drugiego brzegu
im szybciej
tym strat będzie mniej

przetnij przestrzeń jednym ruchem
jak mieczem
przeszłe lata jak jedwab
ostrożnie w kwadraty złóż
zapakuj
wstęgą zielonych pól zwiąż

w prezencie złóż u moich stóp
a z kolan wstać nie zachcę…

27.07.2020 18.00

33 770 wyświetleń
281 tekstów
28 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!