Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

- po co żyjemy?
to jest
bez sensu

-mówiłam Ci
mówiłam.
mówiłaś mi
upierałaś się
że ma.

ani ja
ani Ty
nie mamy sensu

sens sens sens!

jesteśmy małą nie znaczącą
częścią
cholernej układanki
kostka rubika
cholernej zabawy
w chowanego
czy też kto pierwszy
do mety dobiegnie
ten lepszy, ten...
sensowniejszy
cholernej nieskończoności

raz dwa trzy trzy dwa jeden
lemniskata

- po co żyjemy?
to jest
bez sensu

- mówiłam Ci
mówiłam.
sensem jest bez sens.
gram w miłość
chowam się przed smutkiem
biegnę do szczęścia

a metą jest bąbelek
pełen snów.
kolejnych.

6198 wyświetleń
72 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!