Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hala Izerska - świt

Pływa świt
w nowiu księżyca
jest przed czwartą
i milczy równina

Izera zaplata warkocze
cietrzewi gonitwa miłości
na razie panuje magiczna chwila
świerki na szczytach podmalowało słońce

Lubię to pustkowie
tyle w nim ciszy z rana
górska rzeka gra melodię
na pajęczynie rosa zaspana...

127 828 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 15 August 2018, 20:49

    Tylko tu można zaznać chłodu w upalne lato...
    Podoba mi się. :)

  • 15 August 2018, 09:56

    rymy tez masz w małym paluszku
    ładny, romantyczny
    jak dla mnie :)