Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mimo wszystko

Płyniemy okrętem
na maszcie z białą flagą
w przestworza marzeń
czas
kreśli na twarzy zmarszczki
bezdusznie

to nic!
bo dusza młoda jeszcze
stąpa w kroplach deszczu
codziennych zmartwień

jesteśmy już u kresu
otwarte są bramy
Bóg reżyser
każe nam grać
pierwszą parę

jeszcze raz spojrzeć trzeba za siebie
i oddać ukłon miłości
ubranej w łzy które smakują szczęściem

24 006 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • RozaR

    11 October 2020, 07:29

    Nawet ładne choć trochę infantylne .
    Sama prawda .