Menu
Gildia Pióra na Patronite

Burta

Płynę wzburzone fale niosą
Nadzieję wiatr zawiewa
Ze wschodu
Trzymam burty
Trzymaj i ty

Płynę horyzont nie goni
Tkwi a fale tną
Spychają i płaczą
Trzymam burty
Trzymaj i ty

Wcale niedaleko
Gotowa ruszyć
Niech trwają fale
Burty nie puszczę
Czy puścisz ty?

9237 wyświetleń
77 tekstów
22 obserwujących
  • Leeni

    8 February 2015, 14:00

    Dziękuję, magią byłoby pozostać jednak w niewiedzy, ale mogę uchylić rąbka tajemnicy i rzec, że to przyjaźń. :)

  • RozaR

    7 February 2015, 21:55

    Co oznacza ta burta ?
    Ciekawy wiersz.