Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Anioł"

Płynęłam na statku przez ciche morze,
po niebo sięgałam ręką
i Anioł zstąpił...spojrzał na mnie
i przeszył mnie swą potęgą.
I byłam Nim, a On był mną
i założyłam białą sukienkę,
pląsaliśmy płynnie niczym w powietrzu
i choć przez chwile poczułam się pięknie!
Lecz przyszedł wiatr,
ogromny grzmot
i zdarł ze mnie sukienkę
zabrał ze sobą mojego Anioła,
a mnie pozostawił udrękę.
Gniewne morze rozbiło mój statek,
a ja z nim walkę podjęłam,
fale uderzały o mnie jak o skałę,
aż w końcu utonęłam.
Pląsam teraz gdzieś w głębokich toniach,
dusza moja żałośnie śpiewa,
słona woda pali mnie w oczy...
...a może Anioł znów zstąpi z nieba...?

(taki troszkę w innym stylu, bardzooo rymowany ;) )

4458 wyświetleń
50 tekstów
10 obserwujących
  • Paticzek_84

    26 June 2010, 14:48

    Dziękuję Ci Bożenko za tak piękne(chyba nawet zbyt piękne) opinie z Twojej strony, naprawdę są one dla mnie bardzo ważne!

  • motylek96

    26 June 2010, 00:23

    ech...te nasze Anioły
    Niby są,niby nas opuszczają..ale na szczęście tylko na chwilę