Menu
Gildia Pióra na Patronite

Powrót do Itaki

Płynę wśród mętnych świata zwid
co porwać chcą mą duszę
wpatrzony gdzieś w o Tobie mit
swój własny zwalczyć muszę.

Syreni śpiew nie straszny mi
gdy sznur miłości ciasny
oplata serce z pokus drwi
prowadzi gdy cel jasny.

Jedną za drugą pięknych wysp
omijam rafy zdradne
które w kolekcji chcą mój bryg
podbojów (zbyt) "odważnych".

Burze i sztormy kradną czas
co dzieli mnie od szczęścia
lecz to już ich ostatni raz
nim wrócę w Twe objęcia.

15 październik 2015
(inspirowane wierszem Małgosi Kobyliński o tym samym tytule)
oprawa muzyczna: Temporary - Tim Schaufert
https://youtu.be/8EKhY9uRaHc

28 111 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    1 March 2016, 12:34

    Tradycyjnie dziękuję Paniom za pozytywny odbiór i pozdrawiam... (za wszystkie zaległe dni takoż :) )

  • onejka

    28 February 2016, 23:26

    brakuje Twoich wierszy Odysie, wróć, Itaka czeka :)

  • Deszcz

    29 November 2015, 14:38

    podoba mi się!

  • Eneida

    16 October 2015, 17:45

    Piękny !