Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mix dnia

http://www.youtube.com/watch?v=ACdqziCLp4k
płyń powoli tak ustami poezją szeptaną kochanku
dopieszczę starannie każdy najdrobniejszy dźwięk
zaparzę gorącą, mleczną kawę o sennym poranku
mieszać Cię z nią będę, uczyń pełen dzień podzięk

rozlaną z bufetu biel spiję, sącząc każdą kroplę
nie pamiętając już czerni smaku, usta tylko obliżę
lekko plącząc mruczanki ze śpiewanym słowem
i jeszcze raz w beżu zmieszanie spojrzę i zwilżę

sennych myśli pozbywam się na krawędzi siedząc
ulubionego parapetu, grzeję sobą tę powierzchnię
biegam oczyma za ramy okienne dobrze wiedząc
wrócisz wraz z kolejnym apetycznym zmierzchem

przebudzona barwami dnia i nocy w jednym kubku
schodzę ze szczebla widoku na dumające miasto
w nocnym odzieniu, prawie nie pamiętam o smutku
miksując banany, maliny i truskawki, jest już jasno

koktajl z pyszności w duszy uśmiechem popijam
krzątają się po mieszkaniu, układam przedmioty
dokładnie sprzątam, miejsc żadnych nie pomijam
w telewizji mocno jakieś trajkoczą donośne jazgoty

wyłączam pełne chłamu głośne, wnerwiające pudło
nastawiam dźwięki pieszczące moje podniebienie
w brzmieniu piękna niosącej muzyki utonąć nie trudno
znów jakbym nad podłogą latała, kolejne uniesienie

energią ładuje pieszcząc delikatnie jakże czułe zmysły
nadziewa ciało magiczną koordynacji miłą lekkością
być może to właśnie ten dzień nie żaden inny przyszły
ja nauczyłam się cieszyć smaczną teraźniejszością...

26 014 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • PetroBlues

    7 March 2013, 15:25

    Bronię , moich racji...dzwonie:P

    Gdybyś czytał dokładnie to byś wiedział, że mi też nie wszystko się w tym wierszu podobało:)

    No i to Ty ciągniesz dyskusję, nie ja:)

  • Papużka

    7 March 2013, 15:13

    "Koleżanka" sama umie się obronić. Zonk.

  • PetroBlues

    7 March 2013, 15:09

    Dużo mówisz Smoczku...a wiesz czemu dzwon głośny? Bo próżny...:)

  • PetroBlues

    7 March 2013, 14:59

    Umieją. Otóż to:P

  • PetroBlues

    7 March 2013, 14:27

    Ja też piszę szczerze to myślę. Nie muszę jednak myśleć tego co Ty:)

  • Papużka

    7 March 2013, 11:24

    Bartek burak z Ciebie i tyle :))) muah :*

  • PetroBlues

    6 March 2013, 18:13

    Uparciuch:P Powtarzam, masz swoją opinię, ja ją szanuję, ale pozwól mi mieć moją:)

  • PetroBlues

    6 March 2013, 18:09

    No ok ok, a czy ja mam coś do Twojego zdania i Twojej opinii? Ja tylko stwierdzam, że ktoś inny ma prawo mieć inną opinię:) Wyluzuj Smoczku, bo Ci dymek noskiem idzie, jeszcze tu nam zaraz ogniem buchniesz:P Spokojnie, nie szukam zwady:)

  • PetroBlues

    6 March 2013, 17:37

    Dla każdego co innego odpowiada...hmm, smoczku:P

  • PetroBlues

    6 March 2013, 17:16

    Nie My pierwsi i nie ostatni, bo dobry spam nie jest zły:P Ale jak zaprosisz to możemy i na priv przejść:P