Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wojny światów III (kontynuacja serii)

Płonie ogień, płonie ogień
Zło znów rządzi światem
Szukają winnych
Zamiast spojrzeć na siebie

Płoną usta,
które rzekły "Nie ma boga"
Płonie ręka,
która napisała
o jego nieistnieniu
Bo bez boga nie ma władzy

Ogień wygasł,
zło płonęło dalej
Idea wyparła wiarę

Krew się leje z ust,
które nie wyrzekły się Boga
Połamali ręce,
które otwarły Biblię
Bo ten Bóg jest ponad partię

I szedł Szymon zdezorientowany,
czy nieść krzyż, czy czerwoną flagę
Bóg miał być dobry,
lecz cierpieniem spłynął świat
Partia miała wyzwolić, nakarmić,
lecz przyniosła niewolę i głód

103 049 wyświetleń
1195 tekstów
141 obserwujących