Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Płonie ogień a w jego świetle
dusza szybuje
do krainy światła

pomruk gasnącego
kominka otula ciepłem
zimne serca

poświt zachodzącego słońca
kołysze do snu
majowe świerszcze

czuję oddech na skroni
na dobranoc kładę dłoń na twojej dłoni

24 001 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!