Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zimno.

Płatki śniegu spadające na skórę.
Zimny wiatr, który przez otwarte okno,
Wdziera się w każdy zakątek ciemnego pokoju.
Twarz, przemyta zimną wodą.
I zimne dłonie próbujące uchwycić jak najwięcej ciepła.

A gdzieś tam...

Ciepłe usta, które pragną pocałunku.
Ciepły pokój, który czeka na obecność.
Ciepłe słowa, które tyle chcą przekazać.
Spojrzenie, które szuka uśmiechu.
I ciepłe serce, które szuka bliskości...

Gdzieś tam. Tutaj jest zimno.

548 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!