Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pejzaż z bajek

Płatki miękko lądujące
jakby miały uwieść pnącze
prosto do bram nieba

Cichy szelest białych gwiazdek
spadający po omacku
na puchowy śnieżek

Zima obłok roztopiła
stan skupienia połączyła
z parującym jarem

Wolą śnieżną dach okryła
modrzew rudy przytuliła
do pejzażu z bajek

7616 wyświetleń
254 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!