Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zapomnieć

Plan przypadkiem napisany
Marzenia znów jakby stąd dalej
Jutro nieprzewidywalne
Strategii nie odnajdę tu wcale

Ucieka dzień minutami
Trudno zatrzymać kolejności lawinę
Czy walka trwa czy może jednak jej brak
Przeznaczenia raczej nie ominę

Ale chciałbym czasem uciec
Zapomnieć, że wcale tak nie trzeba
I ułożyć z miłości nut
Swój niewielki kawałek nieba

Jest przecież ratunek jak skarb
Nawet gdy koniec chciał być blisko
Zawsze mogę zamknąć oczy
I wyszeptać do Ciebie wszystko

3908 wyświetleń
41 tekstów
20 obserwujących