Menu
Gildia Pióra na Patronite

Próbując nie gardzić

Piszesz mi, że Polacy
Dzielą się na tych mądrzejszych,
Którzy chcą ślubów tęczowych
Udzielanych przez księży
I godzą się z wersją,
Że wolność mieli prawo rozkraść.

I piszesz jeszcze do mnie,
Są jeszcze Ci Polacy
Mniej mądrzy,
Gorzej na pewno wykształceni,
Co to chcą by marka Żywiec
Była tylko w polskich dłoniach,
I co to chcą, żeby Polska Krzyżem stała,
A w każdą niedzielę idą
Do Katolickiego Kościoła.

Podsumowujesz, że twoja nienawiści
Jest ważniejszą, słuszniejszą,
Bo ma poparcie fakultetów
Nadzwyczajnych lepszych kast.

297 746 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!