Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz dla mnie

piszę wiersze
z pustki, która czuwa
w przestrzeni bliskości
tak niepojętej, że aż niczyjej

i wpatruję się w noc
przez samotne palce
z bezsilności malując usta
na czerwono

do nieprzypadkowych fotografii,
na przekór milcząc słowem
by oglądać na nich siebie
z ciężkich wersów

53 625 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Bogdan Z

    27 January 2012, 14:03

    piszesz moimi myślami :) :):)