Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Mój Jedenasty Dzień "

Piszę kolejny wiersz
Ponieważ kocham Cię
Smutek we mnie - wiesz?
Czy będzie jeszcze przyjemnie?
Czy ciepło słońca wleje się w serce?
Zadaję pytania
Dzisiaj kryształy lodowe
Niczym w krainie lodu
Mienią się w blasku księżyca
I ta wymowna cisza
Nie usłyszę już Twego głosu
Nawet skowronek rankiem nie zaśpiewa
Może zaszumią wiosennie drzewa...
A jeśli nie...?
Smutek na dobre rozgości się...

...

21.02.2021
19:47

281 723 wyświetlenia
2733 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!