Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wielki powrót futra

piszą, że tłumy są teraz w modzie
wróciły po banalnej ciszy

krzyk wrócił na listę przebojów
rozróżniamy takie gatunki jak:
okrzyk, zgiełk, wrzask i jęk

I.

mieszka poza centrum
łatwiej tam zaparkować
ominąć, wyprzedzić
korek
mówi kolejki

chciałby usiąść nad książką
przy otwartym oknie
wyłączyć radio
przed dwudziestą drugą

mówi, że marzy mu się cisza
kobieta spokojna
chce egzotyki
czegoś innego

II.

najnowsze trendy
zdaje się omijać szerokim łukiem
nie przypomina sobie
jakiego koloru noszono wtedy spódniczki

gdy pytam o opinię
niewzruszony mówi
panie i panowie
zatoczyliśmy koło

3014 wyświetleń
24 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!