Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 27 September 2020

piszą o jesieni
że złotem roztańczone ma myśli
co schły latem na wietrze
i serce deszczem nakrapiane
dla oczu ciepłego wieczoru oczekujących

ale czy pamiętają
że jesień latem pisana
za pazuchę zimie zagląda gdy ta w sercu wiosnę mości
i po stokroć rozłąkę przeżywa?

5587 wyświetleń
13 tekstów
5 obserwujących
  • Sexoh't

    15 October 2020, 07:06

    Od czasu do czasu zaglądam tu sprawdzić, czy pamiętają :)

  • Salomon

    26 September 2020, 00:13

    Jest w tym coś takiego co mi osobiście bardzo się podoba,
    taka nieco subtelna nutka arogancji połączona
    z romantycznym spojrzeniem na otaczający nas świat i jego zmiany
    Zabieram i pozdrawiam! :D