Menu
Gildia Pióra na Patronite

pochylanie trzcionki' obniża poziom

pismo nie kłania się tak nisko
by być zrozumiane

jeżeli już szukać sensu
to ze szczelnie zamkniętym światem
z terminem na jedno otwieranie
i zepsucie

to co pod wiekiem
wraz z czasem
leczy tylko własne rany

a co się ślini
zawsze będzie wygłodniałe

skoroś głodny
czemu dzielisz mnie
na pół
tym ciągłym dojadaniem

----------------------
'czcionki być powinno ponoć jak widać w komentarzu

14 255 wyświetleń
276 tekstów
32 obserwujących
  • .Rodia

    31 March 2017, 11:16

    zapomniałem
    fajnie

    też muszę sobie taki zrobić, ale najpierw położę kafelki

  • 30 March 2017, 15:21

    Nie mam! Ale dorobiłam się tego hamaka na balkonie (nie wiem czy wspominałam). :)

  • .Rodia

    30 March 2017, 14:29

    masz już huśtawkę w pokoju? u mnie za słaby sufit, bo sąsiad z dołu się zdradził że wszystko słychać

    nie, po prostu jestem nieukiem i analfabetą
    albo niełukiem hehe

  • 28 March 2017, 21:10

    Myślałam, że celowo autor chciał nam zrobić psikusa. A jednak "trzcionka" to błąd.
    (Zabawnie wyszło.)
    Pzdr.

  • .Rodia

    28 March 2017, 21:01

    haha

    ale byk
    no to ładnie wypoemiłem na starcie

    czasem jeszcze piszę rze
    tak jak teraz

    gdzie moja forma?

    pogrubienie nie ma nic do powiedzenia wśród chudych liter, a skosy pisane są na co dzień, zatem czemu teraz tak w pionie się zużywam w zdaniu?
    taki dyskurs mi przyszedł na myśl, albo liter zaniedbanie

  • wdech

    26 March 2017, 14:55

    podoba się

    ---------------------------------
    Czcionka
    dawna nazwa /cćonka, krotło, trzcionka/
    to tylko font.
    Kursywa, nawiązuje do pisma ręcznego i nie ma tu nic więcej halo
    :P