Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zaczarowany las...

Zaczarowany las...

natchniony tęsknotą
szeroko otworzył
rozśpiewane
pachnące żywicą
drzwi
brzozo, białą obręczą zamknięta!
Czeremchy wiolinowe klucze!
Sosny płonące zielonym wersetem!
Zdjęłam maseczkę
znalazłam się w ptasiej filharmonii
las czekał na mnie
gramatyka przeżywania
pierwszy raz
dostrzegłam magię
(wcześniej brama zabita gwoździem)
o łasko łask
tęskniłam za tobą
o moje uczucia
dla ciebie
żarliwe
o miłosny zielony zeszycie
pleciony
z normalności

Radość aż do błękitnej nuty

Janina Malicka

'' Pisany po długotrwałym zamknięciu w domu z powodu pandemii koronawirusa ''.

4296 wyświetleń
28 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!