Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wesołych Świąt...

Pisanki płatkami zdobione
z malowanego życia.
Na drzewach wiszą
wiatrem poruszane.

Królik sobie kica
w śniegu po pachy,
roznosząc prezenty
pośliznął się na lodzie.

Baranek od rana
śpiewa Alleluja,
głos mu się zaciął
zastąpiła go kura.

Biegają kurczaki
wodą polewane,
czas świąt nadszedł
bawimy się dalej.

Radosny uśmiech
niech z twarzy nie schodzi,
w tym zimowym dniu
ciepło rodzinne ogrzewa duszę.

życzę Ja.

147 701 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
  • fyrfle

    16 April 2017, 16:54

    Wesołych Świąt!

  • LiaMort

    16 April 2017, 10:31

    :)

  • LiaMort

    16 April 2017, 09:14

    Dzięki. :)

  • 16 April 2017, 09:10

    Fajny . Pozdrawiam ;)