Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyczółek

Pisanie jest jak
przewracanie myśli
przesuwanie regałów w głowie
no i tak jakoś
no i ten
kropki się łączą i
jest tlen
przecinki są odporne
na docinki, a odcinki
niewymierzalne stają
się, wtedy wiem, że jawię
się na jawie, małonocne
to pisanki me, twe, nasze
połajanki drę-twe, nie,
to nie dziś, tonie liść
w morzu drzew
zaraz spadnie liść
i zostanie listem
co coś kończy
coś zaczyna
Jest tu skutek
Jest
przyczyna
Jest przyczółek myśli mych.

12 240 wyświetleń
135 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!