Menu
Gildia Pióra na Patronite

Coś więcej

Pisać to tak jakby latać
po przestworzach ciała i serca,
dosięgać do najskrytszych zakamarków
i dobywać uczuć.

Krystalizować myśli w postać słowa,
to tak jakby produkować, lecz można rzec
- zbyt wulgarne.

Słowo jest delikatnym tworzywem,
nie trzeba go oprawiać w ramkę
z pięknymi środkami.

Pisanie obnaża ze wszystkiego,
stajemy się nadzy,
więźniowie siebie i swego wnętrza.

Do pisania starczy dobre serce,
otwarte oczy i co najważniejsze -
chęć przekazania uczuć,
a czasami krztyna smutku.

22 691 wyświetleń
320 tekstów
63 obserwujących
  • Papużka

    13 April 2013, 07:39

    Cudeńko! ;)

  • hope_dies_last

    12 April 2013, 20:03

    Dziękuję, bardzo miło mi to słyszeć. (;

    Życzę miłego wieczoru .

  • Mała  Mi

    12 April 2013, 19:54

    Zachwycający wiersz :)