Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jednocześnie

Pisać wiersze dużo potrafi
Każdy pisze lirykę inaczej
Nikt nie czuje rymów tak samo
Każdy ubiera w inne przenośnie

Żeby było przyjemnie i radośnie
Jeden woli by było najprościej
Drugi pisze w sposób złożony
Inny kreśli słowa białą poezją

Fraszki sonety humoreski
Są tacy co kochają się w trenach
Nie ma znaczenia kto jest
gorszym a kto jest lepszym

Grunt podzielić się mową
Wiązaną bezgranicznie
Świat poezji jest ogromny
Ile głów i fantazji barwnej

Każdy jest gospodarzem
Literatury własnego dorobku
Każdy przeżywa inaczej
I czuje przelewając piórem

93 717 wyświetleń
899 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!