Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pół Ciebie... pół mnie...

Pisać się zaczął między nami
dialog serc, nocą zagubiony
rozsypane słowa
pomiędzy gwiazdami
zbieramy teraz w nasze dłonie...

I układamy razem wiersz
z pragnień, emocji, pożądania
pół Ciebie.. pół mnie
w nim jest
treść, złotem słów utkana...

Zamykamy nocne przestrzenie
szepty stęsknionych oddechów
i dłonie gorące pragnieniem
najczulsze słowa
pisane bez atramentu...

Pisać się zaczął między nami
kawą pachnący... nowy wiersz
jak w zwierciadle życia
w nim się przeglądamy
tam pół mnie... pół Ciebie... jest.

Jest ??? …

26.04.2011

22 301 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!