Menu
Gildia Pióra na Patronite

MÓJ WINOPIS

Pisać każdy może
Na czarno,na biało
Albo w kolorze
Każdą literę oraz zdanie
Można też pisać na zawołanie
Frazy nad wyraz rozwinięte
To zwykle pisze się "al dente"
A te z kolei co są zbyt proste
Można bezkarnie pisać na oślep
Wiersze też pisze się czasami
Składając z myśli origami
Ale kto nie chce lub nie może
To z powodzeniem pisze prozę
Pisze się głównie na papierze
Lecz coraz częściej też w plenerze
A gdy się uda trafić w niszę
To wszystko kupią co się napisze
Jednak ważniejsze jest od tego
Żeby nie pisać byle czego
Totyż jak rano jutro wstane
Wypije wino patykim pisane

Dzinkuję za uwagę!

51 567 wyświetleń
594 teksty
70 obserwujących
  • Sierjoża

    23 September 2015, 22:58

    Ale to tylko piloty podobo;-)

  • Sierjoża

    23 September 2015, 22:45

    A jak bedzie pusty?To jak pojedzimy?Bojngim?

  • Sierjoża

    23 September 2015, 22:37

    Jak nie jak taa

  • 23 September 2015, 22:34

    No to jedziemy.

  • Sierjoża

    23 September 2015, 22:31

    Bak pełny wina. Jeszcze Tomek naloł

  • 23 September 2015, 22:28

    Po to nas tyle bierze, żeby miał kto pchać.

  • Sierjoża

    23 September 2015, 22:04

    A ujunć można!
    Viola,Onejka,Jantarka,filutka na kumbajnie miejsca dostatek. We Kanadzie tyż styknie. Panów nie zabirum;-)

  • 23 September 2015, 22:01

    :)) Więcej nie trzeba dodawać.

  • fyrfle

    23 September 2015, 16:04

    To ja dziękuję!

  • onejka

    23 September 2015, 11:23

    Sierjoża, Ty to zawsze wprawiasz mnie w dobry humor. Dzisiaj podwójnie, bo lekko się czytało i nawet wino mogłabym Ci postawić ;)