Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pióro

Pióro od miecza podobno jest silniejszym
cięższym na pewno
Walka słowem bywa śmiertelną
Od słowa wojując giniesz od cykuty
gdy do niepowołanych trafisz uszu

Prawda
lepsza od kłamstwa mimo, że boli
tak od dzieciństwa wpajają nam bliscy
Ale gdy prawda bywa niewygodną
zapominają o tym prawie wszyscy

Ciężko jest więc pióro wziąć w dłonie
bo to gimnastyką bywa umysłową
a gdy tym piórem prawdę chcesz tworzyć
to nieraz rok musisz ruszać głową

19 733 wyświetlenia
184 teksty
34 obserwujących
  • krysta

    26 October 2014, 01:05

    świetny...
    pozdrawiam.