Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje pióro

Pióro w mojej ręce
Władam nim jak chcę
Piórem piszę wiersze
Opowiadam historie

Przelewam myśli moje
Pióro do serc kluczem
Bronią w bitwie ze słowem
Puszczam fantazji wodze

Flirtuję sobie z wersem
Pisząc z konwenansem
Z piórem sobie swawolę
Eksperymentuję z leksem

Ubieram mowę w metaforę
Co pod pióro się nawinie
Co dzień piórem tworzę
Co mi zaświta w umyśle

Rymy obraziły się na mnie
Częstochowskich nie będzie
Pióro trzęsie się połamane
ABC dławi się atramentem

93 500 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
  • 23 June 2021, 13:29

    Świetny wiersz! "potoczysty", lekki, słowa jakby same płynęły!!!

    • Victoria Angel

      23 June 2021, 13:31

      Troszkę trudniej mi się go pisało, bo w rymie i każdy wers na literkę E musiał się kończyć. Dziękuję i pozdrawiam Cię. :-)