Menu
Gildia Pióra na Patronite

Włosy pełne rozpaczy

Pijana śpi na rampie
magazynowej
jak towar niechciany

Ludzie mówią
pijaczka
śmierdząca i rozczochrana

Przecież ona kiedyś miała marzenia
i latawiec
zakochany w błękicie nieba
pierwszą miłość
szkolne porażki i sukcesy

Leży z torebką
pod głową
to jedyne co los jej zostawił
drewniana rampa
i szum samochodów
zamiast morskiego pejzażu...

127 827 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • 5 August 2020, 18:43

    Czasami życie układa nam brzydkie scenariusze, a innym razem to nasza wina, nasze decyzje, nasze porażki... z którymi nie potrafimy sobie poradzić, a niekiedy wystarczy chwycić czyjąś, wyciągniętą dłoń...

    od Naja, onejka, Malusia_035
  • sprajtka

    5 August 2020, 16:14

    może NIE było sposobności , gdyż wszędzie góry problemów...
    "morzeNIE śpiącej głowy"...

    od Naja