Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pijana rozkminka

Straszą mnie piekłem...
A to jest tu na ziemi.
Wolę kochać - rzekłem
I jestem pełen nadziei
Choć ona coraz mniejsza
Ta chwila z filmu wyjęta
Segregacja dzisiejsza
Jest niepojęta
Szczepiony życiem jestem
Pięknem przyrody i pomocą bliskiemu
Gdzie ten Bóg ze swoim jestestwem
Pomaga każdemu... Bogatemu.
W kasę odziani dysydenci
Z religią wszelakiej maści
Ten świat was zakręci
Pieniądz was namaścił...

99 849 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • 13 June 2021, 18:41

    średniowiecze dawno temu było

    pozdrawiam