Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Pies"

„Pies”

Koło domu stoi sobie
Zwierzę co się psiną zowie

Taki sobie zwykły piesek
Nie ma łatek ani kresek

Zwykłe futro szarobure
Nieciekawe i ponure

Morda wąska , krótkie łapy
Długi ogon jak u szkapy

Tym ogonem merda strasznie
I ujada wciąż rubasznie

Kiedy dzieci doń przychodzą
Jakież cyrki tam odchodzą

Nikt nie patrzy jak wygląda
Nikt nie robi zeń wielbłąda

Tutaj liczy się zabawa
A nie wygląd, czy też sława

Dzieci bardzo lubią burka
I nie wiążą go do sznurka

Tutaj wygląd się nie liczy !
Każde dziecko , głośno krzyczy!

Janusz Dziewanowski

16 694 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
  • misiek45

    9 June 2013, 18:17

    Witaj Januszu po długim czasie, świetny i zabawny wiersz jak zawsze-pozdrawiam serdecznie:)