Menu
Gildia Pióra na Patronite

Siedmiu Noachidów

Pierwszy z gałązką wierzbową,
Precz bałwanom ich idolom.
Drugi z gałązką daktylowca,
Byś oszczędził swego chłopca.
Trzeci z cytronem,
Uczciwość wiecznym tronem.
Czwarty z oliwną gałązką,
Byś w pokoju żył z małżonką.
Piąty z gałązką mirtu,
By w jedności żyło wielu.
Szósty z jabłuszkiem granatu,
Każdego dnia stworzenie ratuj.
Ostatni z gałązką figi, przyjdzie by sądzić.
Zaś wszystkich siedmioro jeden Ojciec spłodził.

2884 wyświetlenia
41 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!