Menu
Gildia Pióra na Patronite

*Więcej Niż Razem*

Pierwsza i druga w jednym
w stuleciu się odbyły a teraz trzecia
już w teraźniejszość mocno się wryła.

Parszywą igłą i w ludzkości żyły
ohydną truciznę wpuściła ...
Straszne czy już były, ktoś bardzo chce,
aby znów się powtórzyły ...
Jak wtedy, gdy na grypę szczepionki
prawie czterdzieści milionów zabiły ...

One nigdy się nie skończyły ...

Wszystko co widzisz to kłamstwo,
na prawdę fałszywa narzuta ...

A ci którzy robią to draństwo,
że wszystkich odszukać się uda
wciąż mają nadzieję.

Nie słyszysz jak diabeł się śmieje?
Nie czujesz jak w usta ci leje?
Nie widzisz co tutaj się dzieje,
bo mózg Twój ... On Twój to już nie jest.

Ta wojna więcej ofiar pochłonie
niż razem wzięte druga i pierwsza,
i pójdą w ogień prawdy nieświadomi,
niepotrafiący pojąć treści tego wiersza.

71 029 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!