Menu
Gildia Pióra na Patronite

piernikowelove

Teksty z obrazami - piernikowelove - Sylwia P.
piernikowelove - Sylwia P.

piernikowe serca zrobię
nie przestając śnić o tobie
uformuję ich krągłości
pożądane w tej słodkości
tu cynamon ciut wanilii
wszędzie mąka włosy w bieli
w słodkim lukrze język moczę
a zmysłami grzesznie zbaczam
grzanym winem zwilżam usta
toć świątecznej czas rozpusty

Sylwia Pryga

40 782 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • Maciek Zz

    10 December 2020, 20:54

    i w każdym pierniku serca bez liku ❤

  • Sylwia P.

    10 December 2020, 18:51

    A dziękuję. Wszystko kupione, jutro będę bawić się mąką😉

    • Infinite Gentleman Night

      10 January 2021, 08:47

      Pewnie spóźniłem się na Twoje wypieki :( no cóż ...moja wina troszkę mnie tu nie było :)
      Wszystkiego najlepszego na ścieżkach , nowo rozpoczętego roku Sylwia , wyjątkowego zdrowia ,pięknych myśli i niepowtarzalnego ciepła ,no wiesz ? tego w sercu ;)
      😊🌞❄🍀

    • Sylwia P.

      10 January 2021, 09:14

      Ach Rafale, dziękuję za pamięć, odwzajemniam piekne życzenia 😊🌸
      Co do pierników to pieklam dwa razy, wyszly pięknie 😉 Część powędrowała w paczuszkach do przyjaciół 😋

    • Infinite Gentleman Night

      10 January 2021, 09:23

      Hmmm ...rozumiem ...może kiedyś jedna Z nich dotrze i do mnie 😋
      Najlepsiego jeszcze raz i mam nadzieję że tym razem nie do siego roku 😊❄

  • Infinite Gentleman Night

    10 December 2020, 18:34

    Piękny,gorący i grzesznie winem podsycany ...wieczór,lub wiersz ,albo jak kto woli do woli pełen swawoli 😁
    Odbiegając od tematu ,smacznych pierników życzę 😊

  • Sylwia P.

    10 December 2020, 17:37

    Scorpion, gorące to tylko kobiety😉
    Maba, mój właśnie juz się zestarzał, tylko seriale i seriale 🤣

  • scorpion

    10 December 2020, 14:26

    Oj tam takie gorące najlepsiejsze!

  • Sylwia P.

    10 December 2020, 14:25

    Cierpliwości, muszą odleżeć😉

  • scorpion

    10 December 2020, 14:22

    Ooo, daj gryza...

  • Sylwia P.

    10 December 2020, 14:21

    A wiesz, że i ja się przymierzam. Właśnie oglądałam piernikowe cudeńka na pinterest 😁❄️