Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piękny ten stan, jak kwitnące polany
wiosną, gdy wszystko nabiera życia,
stan miłością od wieków nazywany,
gdy wiesz, że tyle dróg do przebycia.

Kiedy Twoje marzenia są realniejsze,
i czujesz, że życie ma teraz sens,
wydaje się ono dużo piękniejsze,
a szczęście nie brzmi już jak nonsens.

Gdy wiesz, że gdzieś tam bardzo blisko,
jest Ona, która nadzieję na lepsze Ci dała,
dla której bez wahania zrobiłbyś wszystko,
by całe swe wielkie serce Tobie oddała.

I obiecujesz sobie w głębi duszy swojej,
że nie poddasz się aż do samego końca
i choćby zabrakło Ci kiedyś wiary Twojej,
to będziesz szedł ciągle w stronę słońca.

24 366 wyświetleń
215 tekstów
222 obserwujących
  • IBELLA

    10 November 2010, 19:40

    Ok :)

  • Żelek

    10 November 2010, 19:39

    Ale nie obiecuję, że jakiekolwiek się ukaże ;)

  • IBELLA

    10 November 2010, 19:35

    To jak dam radę ... zaglądnę jutro na opowiadanie :)

  • Żelek

    10 November 2010, 19:34

    Póki co muszę skończyć coś specjalnego ;)

    Ale bardzo możliwe, że jutro będzie...opowiadanie ;)

  • IBELLA

    10 November 2010, 19:30

    No, no ...czuć radość w Twoim serduszku ... :)

    Ciekawa jestem kolejnego wiersza :)

  • Żelek

    9 November 2010, 23:30

    Oj tak. Dziękuję za opinię :)

    Pozdrawiam i dobrej nocy życzę.