Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przemijanie

Piękny motyl, w kolory tęczy odziany
gdy tylko ulubiony kwiat spotykał
świecił, promieniał na swojej łące
niczym na niebie złociste słońce

Nastały jednak dni pochmurne
w szarości dnia motyl uwięziony
posmutniał nieco i jakby wyblakł
tęsknotą, żalem przygnębiony

Kolory lata szarość przykryła
A pięknego motyla tęsknota zabiła
Przestroga dla Ciebie, motylu drogi
Nie stawiaj nigdy, na nietrwałe w życiu drogi!

1044 wyświetlenia
18 tekstów
4 obserwujących
  • krysta

    16 May 2013, 13:27

    Uroczy wiersz :)

  • misiek45

    16 May 2013, 10:19

    Piękny wiersz Dorotko choc tak smutny los spotkał motyla-pozdrawiam serdecznie :))