Menu
Gildia Pióra na Patronite

nostalgicznie

piękno ujarzmione
w betonowych podwórkach
od... do, bo tak modnie
kończy swój raj na ziemi
tu
gdzie niegdyś
mogło żyć swobodnie

w babcinych obejściach
to tu, to tam
nasionka wiatrem niesione
a z nich kwiaty
kolorowe, delikatne,
filigranowe

natura
prawda
piękno
w prostocie
i w pochylonym
wiekowym
płocie

56 981 wyświetleń
467 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!